Jump to content

Dobrodošli na Balkandownload.org
Tražite domaće knjige, exyu magazine, sinhronizirane crtane filmove, PC i ostale igre, strane i domaće filmove, dokumentarce, stranu i domaću muziku, itd. ? Ne morate tražiti dalje jer sve ćete to naći kod nas, uredno postavljeno i spremno za download. Osim toga registracijom možete sudjelovati u raznim postojećim temama na forumu, otvarati nove teme, sudjelovati u chatu i još mnogo toga. Ako već imaš otvoren račun, logiraj se ovde ,a ako želiš saznati zašto smo najbolji otvori novi račun i uverite se sami :)
Photo

Tajni trougao: Čuvari krvi / Les Gardiens du sang


No replies to this topic

#1
magz

magz

    Bronze Member

  • VIP
  • PipPipPipPip
  • 1,425 posts
  • 51459 thanks

Tajni trougao: Čuvari krvi [srpski scanlation]

 

grafička novela u 5 nastavka

 

7DOGxbT.jpg

 

Pred Vama je treći ciklus stripa Tajni trougao (u nekim varijantama Tajni trokut), pod nazivom Čuvari krvi. Do sada ste u prethodna dva ciklusa mogli pratiti fiktivnu priču o Isusu i njegovom nasljeđu, punu akcije i intriga kroz sedam dijelova prvog ciklusa (Tajni trougao) i četiri dijela drugog ciklusa (I.N.R.I). O čemu je tu bilo riječi?

Isus je imao brata blizanca, Tomu, koji ga je htio ubiti i na kraju je završio na križu umjesto njega. Crkva se bori da očuva dogmu vjerovanja i svaku drugačiju istinu vidi kao prijetnju. S druge strane postoji jedna loža slobodnih zidara, koja sebe naziva Prvom ložom i koju je navodno osnovao sam Isus, a čiji članovi sebe smatraju pravim nasljednicima Krista. Na kraju prvog ciklusa se činilo da je crkva pobijedila sa svojom istinom i uništila Prvu ložu i sve ostale koji su došli u doticaj s tom strašnom tajnom, računajući i Didiera Moselea, glavnog junaka te priče.

U I.N.R.I. se priča nastavlja. Isusovo tijelo se nalazi u Vatikanu pod budnim okom naučnika iz „Papske akademije nauka“, gdje iznenada počinje da se mijenja. Na kardinala Montespa , koji je nakon smrti pape, postao glavni pretendent za tijaru, je izvršen brutalan napad, u kom mu je odsječena desna ruka. Ispostavilo se da su mu Čuvari krvi, njegovi dotadašnji saveznici, okrenuli leđa i da se žele dočepati Isusove tajne. Ali se na kraju ispostavlja da oni ipak nisu glavni igrači u toj igri. Sve to i pozadinu toga kako je Isusovo tijelo dospjelo u Orijentsku šumu pročitajte u pomenuta četiri dijela I.N.R.I.!

Priča ispričana u Tajnom Trouglu i I.N.R.I. u Čuvarima krvi dobija zanimljivu i napetu nadopunu. U ovom slučaju je riječ o događajima, koji su desili prije toga, i to nekoliko godina prije onoga što ste čitali u Tajnom trouglu. Pri tome se dodatno razotkriva militantna loža, koja u podrumu „Papske akademije nauka“ traži formulu vječnog života.
 

strip / boja
stranica / 61;61;61;61;61
format / cbr
jezik / srpski scanlation

 

linkove za preuzimanje otvorite pritiskom na dugme thanks

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.


Ništa

Thanked by 51 Members:
zoksi1999 , mladjo78 , bbocko , AnnnaBellla , davorin51 , pcbbata , rastatoci , offset , jocke , hynix , bumbo0123 , sandrina , arter , muyo , Boobooleya , dulezuban , Jov:NS , papayamas , villyk , markorecoba , južnjak , cmc , arzak , baraico , frankc , sale4 , indyyy , dreidolin , snijesko , bproblem , mrz , vukdra , jovanmil , DarkPrime , duda68 , pumparela , Sino , sinisa123 , markocim , fredddie , sinke73 , salabajzer , dragica , Prebond , zlatko.boj , CRO.max.w , mpascal , WillieGarvin , boden , Bon9 , [email protected]0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users